Турция се закани да предприеме съдебни и дипломатически действия заради

...
Турция се закани да предприеме съдебни и дипломатически действия заради
Коментари Харесай

Анкара разследва Шарли Ебдо и плаши със съд за подигравката с Ердоган |

Турция се закани да предприеме " правосъдни и дипломатически дейности " поради на президента Реджеп Тайип Ердоган във френското сатирично издание " Шарли Ебдо ", предава Ройтерс. 

Това заяви през днешния ден дирекцията по връзките на турското президентство. В изказването се споделя още:

" Нашият народ не би трябвало да се съмнява, че всички нужни правни и дипломатически стъпки ще бъдат направени против въпросната подигравка. Нашата борба против тези груби, злонамерени и обидни дейности ще продължи до дъно с разсъдък, само че и решителност. "

По-рано денем турски медии оповестиха, че турската прокуратура е почнала следствие против " Шарли Ебдо. "

Освен това денем турски политици осъдиха карикатурата, определяйки я като опит за

Карикатурата на турския президент е оповестена на фона на напрежението сред Париж и Анкара след убийството на френския преподавател Самюел Пати и последвалото изявление на Макрон, който се разгласи в отбрана на свободата на словото и респективно - на карикатурите. Това изявление пък предизвика апела на Ердоган за протест на френските артикули. 

Освен в Турция и няколко страни в Близкия изток оповестиха протест на френските артикули. В някои от тях се организираха и демонстрации против Макрон. На този декор през днешния ден президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси съобщи, че свободата на словото би трябвало да спре, в случай че наскърбява мюсюлманите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР