Турция се обвява за скорошно и справедливо разрешаване на украинската

...
Турция се обвява за скорошно и справедливо разрешаване на украинската
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция ще полага усилия за скорошно разрешаване на кризата в Украйна

Турция се обвява за скорошно и заслужено разрешаване на украинската рецесия и ще поставя нужните старания за това, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу на откриването на годишната конференция на посланиците на Турция, предадоха турските медии.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6567
По думите на Чавушоглу Анкара се афишира за скорошно преустановяване на бойните дейности в Украйна и за постигането на дълготраен мир. 

Ще продължаваме да поставяме старания за скорошното разрешаване на конфликтната обстановка в Украйна. Необходимо е да се мисли за основаването на " нова архитектура за европейска сигурност ". Турция прави съответна подготовка за това, сподели той. 

Чавушоглу подсети и че при започване на спора Анкара затвори пролива Босфор за прекосяването на военни кораби в Черно море.

Турският външен министър приказва през днешния ден още по редица проблеми, в това число за напрежението в Нагорни Карабах и за напрежението сред Израел и палестинците.

Той насочи предизвестие към Армения, че е " неприемливо да прави провокации в района ". 

Анкара ще продължи да оказва всякаква поддръжка на Азербайджан. Напрежението сред Армения и Азербайджан демонстрира какъв брой нежна е обстановката в района. Азербайджан би трябвало да знае, че в никакъв случай няма да го изоставим. От началото на спора в Нагорни Карабах сме подкрепяли армията на Азербайджан. Полагали сме и дейни старания за реализиране на мир. Отново предизвестяваме Армения, че е неприемливо да се правят нови провокации, сподели Чавушоглу. 

Той съобщи още, че Турция " осъжда политиката на принуждение, провеждана от Израел по отношение на Палестина ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

Анкара се надява да бъде обезпечено трайно преустановяване на огъня в района, уточни Чавушоглу.

Продължаваме интензивно да поддържаме Палестина. Смятаме за неприемливи нападенията на Израел в линията Газа и опитите на израелски фанатици да нахлуят в джамията " Ал Акса ". Решително осъждаме Израел и се надяваме да бъде обезпечено трайно преустановяване на огъня в региона, уточни турският външен министър.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР