Турция се нуждае от изтребители и Анкара ще търси алтернативи,

...
Турция се нуждае от изтребители и Анкара ще търси алтернативи,
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция ще потърси алтернативи, ако Ф-35 не бъдат доставени

Турция се нуждае от изтребители и Анкара ще търси други възможности, в случай че не получи Ф-35, съобщи министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу.
Пред кореспонденти на взаимна конференция с естонския си сътрудник Чавушоглу сподели, че Турция не би предпочела да търси други възможности, само че ще търси нов източник за закупуване на изтребители, в случай че се наложи.
След като не съумя да възпре Анкара да закупи съветските системи за противоракетна защита С-400, Съединени американски щати реши да извади Турция от програмата Ф-35.
Напомняйки отхвърли на Вашингтон да продаде ракети „ Пейтриът “, Чавушоглу сподели, че ракетните системи са " незабавна потребност " и Анкара е принудена да се обърне към съветските С-400.
" В последните дни Съединени американски щати основават проблеми. Но Турция към момента е част от тази стратегия за Ф-35 с 9 сътрудници ", добави Чавушоглу.
" Ние произвеждаме елементи за Ф-35 и сме член на програмата. Платихме 1,4 милиарда $ за тези самолети, защото желаеме да ги закупим. В последна сметка се нуждаем от изтребители и ще търсим други възможности, даже и да не го избираме ", сподели той.
Засягайки връзките сред Анкара и Москва, той сподели, че Турция е близка освен с Русия, само че и с други съдружници като Украйна и Естония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР