Турция се надява да бъде постигнато споразумение по зърнената сделка,

...
Турция се надява да бъде постигнато споразумение по зърнената сделка,
Коментари Харесай

Турция: Русия има редица изисквания

Турция се надява да бъде реализирано съглашение по " зърнената договорка ", съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от турските медии.

Русия разгласи, че приключва присъединяване си в съглашението за експорт на зърно от украински пристанища след офанзива против нейния Черноморски флот в Севастопол. Турският външен министър посочи, че Анкара се надява да бъде позволена обстановката, обвързвана със съглашението за експорт на зърно от украински пристанища и да бъде обновена реализацията му въз основата на контракта, подписан през юли в Истанбул, показва Анадолската организация.

Чавушоглу приказва на форума " Външната политика на Турция в Егейско море и в Източното Средиземноморие ", състоящ се в Анкара. Той уточни, че напоследък два пъти е контактувал с съветския си сътрудник Сергей Лавров и по време на тези договаряния Русия е изразила настояванията си, свързани със сигурността.

Русия има редица условия, свързани със сигурността, след офанзиви по нейни кораби. Освен това съветската страна загатна за проблеми, свързани с спънки за износа от Русия на селскостопански артикули и торове, сподели Чавушоглу. Той уточни, че Турция е предложила на Организация на обединените нации и Съединени американски щати начинания, свързани с опция за експорт на съветска селскостопанска продукция. Целият свят има потребност от зърно и торове, уповавам се да бъде открито решение на този въпрос, означи Чавушоглу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР