Турция се готви да добива природния газ, който откри в

...
Турция се готви да добива природния газ, който откри в
Коментари Харесай

Турция започва добив на газ в Черно море от този месец

Турция се готви да добива природния газ, който откри в Черно море от 20 април, предават локални медии.

През декември президентът на страната Ердоган разгласи, че сондажният транспортен съд Fatih е разкрил 58 милиарда кубични метра ресурси от природен газ на 3023 метра в блока Çaycuma 1 в Черно море.

По думите на президента запасите от природен газ на Турция в Черно море се мерят на 710 милиарда кубически метра, с пазарна стойност от 1 трилион $.

През 2022 година в страната са направени 94 проучвателни и 56 индустриални сондажа. През 2023 година страната ще разполага с 207 сондажа със 134 проучвателни и 73 индустриални центъра.

За момента Турция внася обезпечава съвсем всичките си енергийни потребности от импорт и има инфраструктура за импорт на газ и полутечен природен газ (LNG).

Годишното ползване на газ в страната се е повишило до рекордните 60 милиарда куб. м през 2021 година от едвам 48 милиарда куб. м през 2020 година Страната чака сподели, че то да доближи към 53,5 милиарда куб. м през 2022 година

Страната планираше да стартира добива на газ в националната мрежа до края на март, само че реализирането на тези проекти се забавиха с месец заради пагубните трусове, които раздраха югоизточния район предишния месец.

На хиляди чиновници, работещи по плана за снабдяване на газ на сушата, им се да изоставен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР