Турция се е съгласила на петдневно прекратяване на огъня в

...
Турция се е съгласила на петдневно прекратяване на огъня в
Коментари Харесай

Турция и САЩ договориха за прекратяване на огъня в Сирия

Турция се е съгласила на петдневно преустановяване на огъня в Североизточна Сирия, което да разреши евакуиране на кюрдските сили, съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс след диалози с турския президент Тайип Ердоган, съобщи Ройтерс.

Съгласно съглашението ще има " пауза във военните интервенции за 120 часа ", която да разреши на кюрдските сили да се изтеглят от бранш с дълбочина 32 км, очакван след това да се трансформира в " зона за сигурност ", съобщи Франс прес. Пенс съобщи, че Съединени американски щати и Турция са поели съвместен ангажирмент за " спокойно решение и бъдеще за зоната за сигурност ".

Според взаимната турско-американска декларация " зоната за сигурност " в Северна Сирия ще бъде следена от турските въоръжени сили.

Малко преди този момент американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър, че има " страхотни положителни вести от Турция ". " Благодаря ти, Ердоган. Милиони човешки живота ще бъдат избавени ", добави Тръмп в туита.

" След използването на примирието Съединени американски щати няма да постановат по-нататъшни наказания на Турция ", сподели Пенс след диалозите в Анкара. " Президентът реши да отдръпна икономическите наказания, щом интервенцията завърши ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР