Турция също ще пази нашето небе. Това реши Министерски съвет

...
Турция също ще пази нашето небе. Това реши Министерски съвет
Коментари Харесай

Турция също ще пази нашето небе

Турция също ще пази нашето небе. Това реши Министерски съвет на днешното си съвещание, откакто утвърди проектомеморандум с Турция за презгранични интервенции за защита на въздушното пространство, съобщи БГНЕС.


Подобни интервенции България извършва към този момент с Румъния и Гърция. „ Република България е подписала Меморандуми за съгласие и организира такива презгранични интервенции по защита на въздушното пространство с Румъния и Гърция “, напомнят от Министерски съвет.

Операциите зачестиха след съветските провокации в Черно море през последните години. Страната ни охранява въздушното си пространство с изтребителите МиГ-29.

„ Презграничните интервенции за защита на въздушното пространство се организират от дежурни изтребители на една страна във въздушното пространство на прилежаща страна на основата на подписан Меморандум за съгласие сред държавните управления на двете страни-членки на НАТО “, декларират от Министерски съвет.

В документа се дефинират правата, отговорностите и отговорностите на страните, както и главните правила, процедури и условия за осъществяване на презгранични интервенции за защита на въздушното пространство на двете страни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР