Турция решително осъжда нападението в холандския град Утрехт и изразява

...
Турция решително осъжда нападението в холандския град Утрехт и изразява
Коментари Харесай

Турция осъди атаката в Утрехт

Турция уверено осъжда нападението в холандския град Утрехт и показва солидарността си с народа на Холандия. Това се споделя в формалното изказване на турското министерство на външните работи.

До момента се оповестява за трима починали и петима ранени вследствие на стрелбата в трамвай. По-късно холандската полиция задържа обвинения Гьокмен Таниш, откакто популяризира фотографията му. Той е на 37 години и е от турски генезис.

„ Ние осъждаме изрично днешното нахлуване в Утрехт, без значение от това кой е причинителят и какви са неговите претекстове. Изказваме съболезнования на роднините на починалите и ранените вследствие на тази подла офанзива, желаейки скорошно възобновяване на ранените. Солидарни сме с държавното управление и народа на Холандия срещу това нападение”, се споделя още в заявката, съобщи БТВ.

По непотвърдени данни в предишното Таниш е пътувал до Чечня, след което е бил задържан по съмнения във връзки с групировката "Ислямска страна ". Полицията означи, че e допустимо той да е стрелял против собствен родственик по "семейни аргументи " и по-късно да е прострелял други хора, които се пробвали да оказват помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР