Турция решително осъжда нападението в холандския град Утрехт и изразява

...
Турция решително осъжда нападението в холандския град Утрехт и изразява
Коментари Харесай

Турция осъди официално атаката в Утрехт

Турция уверено осъжда нападението в холандския град Утрехт и показва солидарността си с народа на Холандия. Това се споделя в формалното изказване на турското Министерство на външните работи.
По рано беше обявено за трима убити и петима ранени вследствие на пукотевица в трамвай в региона на площад „ 24 Октомври” в града.
„ Ние осъждаме изрично днешното нахлуване в Утрехт, без значение от това кой е причинителят и какви са неговите претекстове.
Изказваме съболезнования на роднините на починалите и ранените вследствие на тази подла офанзива, желаейки скорошно възобновяване на ранените. Солидарни сме с държавното управление и народа на Холандия срещу това нападение”, се споделя още в заявката.
По–рано бе обявено, че 37-годишния Гокман Танис (роден в Турция) бе търсен по отношение на случая тази заран.
Холандската полиция заяви, че обвинения е задържан след разпространяване на фотографията му. Неговото семейство е по генезис от град Йозгат, централна Турция, оповестяват медиите.
Баща му разкри, че е изгубил връзка със сина си, откакто се е върнал в родината си през 2008 година
Анадолската организация заяви, базирайки се на живеещи в Холандия родственици на задържания, че държанието му може да е резултат от фамилни проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР