Турция разширява тестуването за новия коронавирус, като вече на тест

...
Турция разширява тестуването за новия коронавирус, като вече на тест
Коментари Харесай

Турция с нова стратегия за коронавируса: Тестване на всеки кашлящ

Турция уголемява тестуването за новия ковид , като към този момент на тест ще бъдат подлагани и лицата, които имат единствено един от присъщите за Ковид-19 признаци, оповестява турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Това разпореди министерството на опазването на здравето на страната, като промени до момента прилаганата процедура при диагностицирането. " От в този момент нататък даже и единствено в случай че кашляш, ще бъдеш тестван за COVID-19 ", разяснява малкия екран, като добавя, че това ще важи и за всеки от другите признаци на заболяването - висока температура, дефицит на въздух и затруднено дишане.



Дори и турците без признаци няма да бъдат отпращани току-тъй. Те ще би трябвало да отговорят на няколко въпроса, като да вземем за пример дали през последните 14 дни те или някой от фамилията им се е върнал от чужбина, дали имат непосредствен, който лежи в болница с дихателни недоволства, дали някой от обкръжението им е болен от COVID-19. Дори единствено при един одобрителен отговор от тяхна страна, те също ще бъдат подлагани на тест за ковид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР