Турция разчита на свое участие в разрешаването на кризата между

...
Турция разчита на свое участие в разрешаването на кризата между
Коментари Харесай

Ердоган иска роля в разрешаването на конфликта между Русия и Украйна

Турция разчита на свое присъединяване в разрешаването на рецесията сред Русия и Украйна и има намерение да продължи да разисква този въпрос с Москва и Киев. Това съобщи турският президент Тайип Ердоган в изявление за турски публицисти на борда на самолета си при завръщането си от Туркменистан, съобщи БГНЕС.

" Ние сме за мир в района, изключително когато става въпрос най-вече за кримските турци. Многократно сме обсъждали тези въпроси с другарска Русия и изключително с господин Путин. Искаме този район да не бъде територия, доминирана от войни. Дано в бъдеще на територията на страната да царува мир, ние желаеме да имаме позитивно отношение към въпроса ", съобщи турският водач, представен от " Йени Шафак ".
Ердоган се намеси в напрежението в Босна и Херцеговина
Турският президент Реджеп Ердоган се срещна с Милорад Додик - член на тристранното президентство на Босна и Херцеговина и водач на босн...

" Ще продължим тези диалози както с Украйна, по този начин и с господин Путин. Искаме да участваме в решаването на този въпрос ", добави турският президент.

В петък украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че посредством турския водач Киев е предал на Москва лист с 450 украински жители, за които се твърди, че са арестувани в Донбас и Русия, и чака Москва да изпрати отговор.

По-рано през днешния ден обаче представителят на съветския президент Дмитрий Песков остави без коментар информацията, че Украйна хипотетично е предала на Русия посредством турския президент лист за замяна на арестувани лица.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР