Турция привика посланика на Саудитска Арабия в Анкара, за да

...
Турция привика посланика на Саудитска Арабия в Анкара, за да
Коментари Харесай

Турция привика посланика на Саудитска Арабия за изчезналия журналист

Турция привика посланика на Саудитска Арабия в Анкара , с цел да изиска от Рияд " цялостно съдействие " при следствието на случая с изчезналия публицист Джамал Кашоги , осведоми АП.

59-годишният Кашоги е в неопределеност от предишния вторник . За последно той е бил в саудитското консулство в Истанбул, с цел да вземе документи за подписване на брак с турската си избраница.

 Турция заподозря Саудитска Арабия в убийството на саудитски публицист в Истанбул
Турция заподозря Саудитска Арабия в убийството на саудитски публицист в Истанбул

Той изчезна преди дни, откакто влезе в саудитското консулство в Истанбул

Турски представител съобщи, че саудитският дипломат се е срещнал със заместник-министъра на външните работи Седат Йонал във ведомството. Турската частна телевизия NTV осведоми, че Анкара е поискала позволение за турските следствени органи да претърсят постройката на консулството в Истанбул.

Анкара твърди, че журналистът на " Вашингтон пост " е бил погубен в консулството и по-късно тялото му е изнесено от постройката . Рияд отхвърля обвиняванията като безпочвени. Турският президент Реджеп Ердоган означи, че ще изчака резултатите от следствието.

Според турски медии, базирайки се на полицията, 15 жители на Саудитска Арабия са пристигнали в Истанбул с два самолета и са влезнали в консулството в деня на изгубването на Кашоги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР