Турция привика посланика на Съединените щати Джеф Флейк за обяснение,

...
Турция привика посланика на Съединените щати Джеф Флейк за обяснение,
Коментари Харесай

Турция привика посланика на САЩ след посещението на американски генерал в Сирия

Турция привика посланика на Съединените щати Джеф Флейк за пояснение , оповестява Анадолската организация.

Причината бе визитата на ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили в армейска база в следената от кюрдите Североизточна Сирия.

Дипломатически източници настояват, че Флейк е бил извикан в турското външно министерство през днешния ден и е бил помолен да обясни задачите на визитата.

Говорителят на Обединения щаб полковник Дейв Бътлър съобщи, че военачалник Мили е посетил през днешния ден Североизточна Сирия, за да се срещне с американски командири и военнослужещи.

" Докато беше там, той получи настояща информация за задачата против " Ислямска страна ", инспектира ограниченията за отбрана на силите и оцени напъните за репатриране за бежанския лагер " Ал Хол ", добави Бътлър.
 Сирия осъди изненадващото посещаване на военачалник Марк Мили
Сирия осъди изненадващото посещаване на военачалник Марк Мили

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати посети армейска база в следения от кюрдите североизток

Народните отряди за отбрана ( YPG ) са сирийски филиал на Кюрдската работническа партия ( ПКК ), считана за терористична организация в Съединени американски щати и Турция.

Подкрепата на Съединени американски щати за Народните отряди за отбрана от дълго време обтегна връзките сред Анкара и Вашингтон.

По-рано изненадващото посещаване на Марк Мили.

Сирийското държавно управление преглежда разполагането на американските сили в територията, следена от сирийските демократични сили, като " окупация " и упреква присъединените към Съединени американски щати кюрдски сили в " сепаратистки трендове ".

От своя страна кюрдските управляващи отхвърлят всевъзможни сепаратистки желания и настояват, че желаят да запазят своето самоуправление , което Дамаск не признава.
 Сближаването сред Турция и Сирия буди паника измежду кюрдите
Сближаването сред Турция и Сирия буди паника измежду кюрдите

Те се притесняват, че ще изгубят мъчно извоювания си метод на живот
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР