Турция привика холандския шарже д'афер в Анкара заради намерението на

...
Турция привика холандския шарже д'афер в Анкара заради намерението на
Коментари Харесай

Турция се ядоса на Холандия заради арменския геноцид

Турция привика холандския шарже д'афер в Анкара поради желанието на холандския парламент да признае арменския геноцид, заяви „ Ройтерс “.

Четирите огромни холандски партии показаха поддръжка към предлагането на консервативния Християнски съюз да се признае арменския геноцид в рамките на Османската империя през Първата международна война. През идващите седмици въпросът ще се дебатира в Народното събрание в ниската земя.

Предложението наля в допълнение масло в огъня на обтегнатите връзки сред Амстердам и Анкара. Турските управляващи са изключително чувствителни за думаната „ геноцид “, описваща всеобщите кланета на арменци през 1915 година.

Турция твърди, че по време на войната доста арменци са били убити при конфликти с турската войска, само че отхвърля да става въпрос за систематични дейности и геноцид. Освен това Анкара отхвърля и цифрите, които показват някои историци.

Отношенията сред двете страни се обтегнаха след отхвърли на холандските управляващи да позволен в страната турски политици, искащи да проведат протест и срещи с турците в страната преди референдума през 2017 година. Той даде повече власт в ръцете на президента Реджеп Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР