Турция при Реджеп Ердоган се е превърнала в мрачна диктатура“.

...
Турция при Реджеп Ердоган се е превърнала в мрачна диктатура“.
Коментари Харесай

Ердоган и Нетаняху се обиждат на фашист и диктатор

Турция при Реджеп Ердоган се е трансформирала в " мрачна тирания “. Това написа в Twitter израелският министър председател Бенямин Нетаняху. Така той отговори на рецензиите на турския водач на признатия на 19 юли от Кнесета Закон за еврейския темперамент на страната Израел.

" Турция под ръководството на Ердоган се трансформира в мрачна тирания. Израел е явен последовател на равенството на всички свои жители, както до приемането на закона, по този начин и след нето. Ердоган убива сирийци и кюрди и е изпратил в пандиза десетки хиляди свои съграждани ", акцентира Нетаняху. Според него нападките на Ердоган против Закона за националния темперамент на Израел единствено потвърждават правилността на този значим документ.
По-рано Ердоган упрекна Израел във фашизъм и расизъм. Той счита, че новият закон продължава да тормози и изолира палестинците. " Израел е най-ционистката, фашистка и расистка страна. Духът на Хитлер се е възродил измежду някои израелски публични лица ", твърди Ердоган. В тирада пред депутатите от ръководещата Партия на справедливостта и развиването Ердоган съобщи също, че Израел се е потвърдил като " терористична страна ", като нападал палестинци с танкове и артилерия
Законът за еврейския темперамент на страната Израел беше признат на 19 юли. Той закрепя в Конституцията статута на Израел като национална страна на еврейския народ, а също по този начин характера на Израел като еврейска и демократична страна. Йерусалим е столица на Израел, иврит е държавен език – това са част от другите значими моменти в новоприетия закон. Освен това, арабският език към този момент не е със статут на формален в Израел, само че ще се употребява в държавните институции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР