Tурция предупреди, че проправителствените сили в Сирия, навлизащи в района

...
Tурция предупреди, че проправителствените сили в Сирия, навлизащи в района
Коментари Харесай

Турция заплаши сирийските сили със „сериозни последствия“ заради Африн

Tурция предизвести, че проправителствените сили в Сирия, навлизащи в региона на Африн, ще бъдат изправени пред „ съществени последици “ и ще бъдат считани за „ законни цели “, в случай че поддържат кюрдските „ Сили за национална самозащита “(YPG), съобщи „ Ройтерс.

Конвой от към 40-50 транспортни средства от силите на Башар Асад опита да навлезе в Африн през вчерашния ден, само че се отдръпна след артилерийски обстрел от турските военни, съобщи Ибрахим Калън, представител на турския президент Реджеп Ердоган.

„ Всяка стъпка на режима или на други детайли в тази посока сигурно ще докара до съществени последици “, сподели Калън.

Според основаната в Лондон Сирийската обсерватория за човешки права, турската атака е траяла цяла нощ и е включвала обстрелване на самият град Африн. Командир от военния алианс на Дамаск съобщи пред „ Ройтерс “, че проправителствените войски са се отклонили за малко от пътя си, откакто са били подложени на артилерийски обстрел от турска страна, само че по-късно са възобновили напредъка си и са пристигнали в Африн.

Турската войска и съюзени с нея сирийските бунтовници започнаха военната интервенция, която стана известна с името „ Маслинова клонка “ предишния месец, за да изгонят кюрдските бойци от Африн. Аккара твърди, че сирийската YPG е продължение на паравоенната Кюрдската работническа партия (ПКК), която води кървава битка за самостоятелност в югоизточна Турция от тридесет години.

„ Всяка стъпка, ориентирана към поддръжката на терористичната организация YPG, ще значи, че те застават на нейна страна и затова се трансформират в законни цели за нас “, добави още представителят на Ердоган.

Калън изясни, че Турция не води директни договаряния със сирийското държавно управление, само че че посланията на Анкара стигат до Дамаск по заобиколен канал.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР