Турция предприема крайни мерки в опит да събере глобите от

...
Турция предприема крайни мерки в опит да събере глобите от
Коментари Харесай

Турция започва да събира пътните глоби на границата - в противен случай изземва автомобила

Турция подхваща крайни ограничения в опит да събере санкциите от нарушителите на пътя. В страната към този момент работи наредба, съгласно която водачите ще заплащат санкциите си на границата. Ако откажат, ще остават без транспортно средство.

Новите правила ще важат и за всички българи, които пътуват до южната ни съседка.

Георги Атанасов има туроператорска компания със личен превоз. Всеки месец провежда най-малко две екскурзии до Турция. И до момента не е плащал санкции за нарушавания по пътищата там.

„ При състояние, че санкцията, възможната, бъде от някакво електронно устройство, камера на пътя и не бъде спрян на място рейсът, няма от кое място да научим ", изяснява той пред БТВ.

Сега водачът му ще научава на границата и в случай че не заплати, ще остане без рейс. Същото се отнася и за камионите.

Превозвачът Володя Костадинов изяснява, че всички си заплащат електронните фишове от Европа, тъй като другояче „ няма кой да те пусне, задържа се камионът ".

Досега турската страна нямаше механизъм, по който да събира санкциите за нарушаванията на пътя от чужденците. Със свързването на системите на митниците и на министерството на вътрешните работи глобите към този момент ще се виждат по границите. Ще има гише, на което да се заплаща с карта или в брой.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР