Турция предостави власт на Върховния съвет за радио и телевизия

...
Турция предостави власт на Върховния съвет за радио и телевизия
Коментари Харесай

В Турция влезе регулация, която може да доведе до цензура в интернет

Турция даде власт на Върховния съвет за радио и телевизия (RTUK) да управлява онлайн наличието , в това число и платформи като Netflix и онлайн новинарските уеб сайтове, осведоми " Ройтерс ".

Според информационната организация дейностите могат да доведат до цензура.

Промяната беше утвърдена от турския парламент през март 2018 година

Според регулацията, оповестена в Държавен вестник на Турция, доставчиците на онлайн наличие би трябвало да се снабдят с позволение от RTUK. Върховният съвет ще управлява популяризираното от доставчиците наличие.

Освен стрийминг колоса Netflix, други платформи като локални уеб сайтове за стрийминг PuhuTV и BluTV, които през последните години пуснаха известни шоу стратегии, ще бъдат под контрол. Предвиждат се санкции и изгубване на разрешителното при нарушавания.

Същите ограничения ще обиден и свободните онлайн медии , които печелят от реклама.

Ако доставчиците не извършват регулацията и рекомендациите на RTUK, те ще би трябвало да трансформират наличието си в сходство със стандартите до 30 дни или ще им бъде лишен лицензът за три месеца, а по-късно и анулиран. Не се конкретизира какви стандарти RTUK чака.

Според специалисти регулацията разрешава на RTUK да цензурира интернет наличие , а също по този начин блокиране на платформи като Netflix и онлайн медии, които предават от чужбина. Някои дефинират този ход като " най-голямата крачка в историята на турската цензура ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР