„Турция повиши нивото на готовност на подразделенията за разминиране и

...
„Турция повиши нивото на готовност на подразделенията за разминиране и
Коментари Харесай

Заради плаващи мини - Турция повиши нивото на готовност на сапьорските си екипи

„ Турция увеличи равнището на подготвеност на подразделенията за разминиране и други служби заради продължаващата опасност от плаващи мини. “, това съобщи министърът на защита на страната Хулуси Акар.

„ Корабите ни за разкриване на мини, самолетите, хеликоптерите, безпилотните летателни апарати и подводници-сапьори са сложени в нараснала подготвеност. Следим обстановката от близко. Когато получим сигнал, нашите сили ще реагират неотложно “, добавя той представен от локални медии.

Той уточни също, че „ обстановката с плаващите мини в Черно море не е довела до усложнения в морския трафик в Бодфора “.

Всяко съобщение за открита мина се прави оценка деликатно. След като открием мините, ги изнасяме в безвредна зона и ги унищожаваме, без да вредим на околната среда. Трафикът в пролива продължава обикновено, няма никакви усложнения “, съобщи Акар.

Началникът на защитата съобщи, че „ до момента са обезвредени три мини край Босфора “.

Последната от тях беше открита край турския бряг на 6 април. В края на март две от тях бяха открити наоколо до Босфорския пролив и морската граница с България. В същото време турското министерство на защитата разгласи, че слага в нараснала бойна подготвеност миночистачи и патрулни самолети.

На 19 март Центърът за връзки с обществеността на ФСБ заяви, че мините, сложени от украинските военноморски сили на методите към пристанищата в Черно море, може да се придвижват към Босфора заради скъсани кабели.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР