Турция постоянно нарушава международното право и изнудва Европа чрез нелегалните

...
Турция постоянно нарушава международното право и изнудва Европа чрез нелегалните
Коментари Харесай

Експерти: ЕС трябва да прекъсне всякакви връзки с Турция

Турция непрекъснато нарушава интернационалното право и изнудва Европа посредством незаконните мигранти. Европейският съюз би трябвало да спре да заплаща на Ердоган, който работи срещу ползите на Европа. Ако Анкара продължи с подривното си държание, Брюксел би трябвало да прекъсне всевъзможни търговско-икономически връзки с турската страна.
Около това мнение се оповестиха гръцкият предприемач, политически анализатор и академични учител Йоаким Каламарис и някогашният консул на България в Одрин Георги Димов в предаването " Плюс Минус " по Нова телевизия.
" Положението е доста съществено. В Гърция сега има над 1.8 млн. незаконни мигранти. Те са толкоз доста поради държанието на прилежаща Турция ", сподели Каламарис.
Анкара играе " двойна геополитическа игра " – от една страна получава пари от Европейски Съюз поради мигрантите, само че ги употребява, с цел да води войни в собствен интерес, което води до приток на незаконни мигранти в Европа, а въпреки това води втора война в Либия с геополитически цели и обезпечава на своите военни сътрудници като Пакистан работни места в Европа.
" Този рекет е непрекъснат. Заплахата, която чуваме от Ердоган, е: Ако не ми дадете 6 милиарда евро, ще ви наводня с мигранти. Това е изнудване ", безапелационен е Йоаким Каламарис.
" Турция работи като проведена незаконна група за трафик на мигранти ", сподели Георги Димов.
Той посочи комплицираната обстановка в Сирия, където фрапантно се разминават ползите на Турция, Русия и Иран. Анкара е в явно по-слаба позиция от Москва.
По думите му турските управляващи съзнателно предизвикат повишение на напрежението на гръцката граница, като през вчерашния ден и през днешния ден даже турски депутати са били в региона на Пазаркуле, с цел да подвигат протести измежду мигрантите.
Според специалистите Ердоган желал Европа да му възвърне изхарченото, само че не за мигрантите, а за войната в Сирия.
Въпросът е за какво Брюксел финансира незаконните мигранти и за какво финансира Ердоган, който води войни покрай територията на Европейски Съюз, попита риторично Каламарис.
" Защото има едва европейско водачество – Европейски Съюз към този момент няма водачи Шарл Де Гол, Маргарет Тачър, Франсоа Митеран ", отговори Димов.
Какво може да се направи?
" Трябва да се спре финансирането от Европейски Съюз към Ердоган. Да се спре дотирането на незаконните мигранти в Гърция и Европа, с цел да схванат, че тук няма място за тях ", предложи Каламарис.
Той предложи Европейски Съюз коренно да промени държанието си по отношение на Турция и неотложно да спре всевъзможни търговски и митнически спогодби с турската страна. " Тези връзки (с турската страна) са нездравословни за православието и за европейската общественост и тенденция, в която сме поели ние жителите на Европа ", безапелационен е Каламарис.
Ние приказваме за тероризъм, само че тъкмо Ердоган докарва тероризма в Европа, твърди гръцкият икономист. " Ердоган се държи като луд султан и митоман. Европейските жители се занимаваме с един човек, който води войни, заплашва и изнудва ", сподели Каламарис. Той прикани интернационалната общественост в лицето на Европейски Съюз, НАТО и Съединени американски щати да се намеси и да в профил турския президент от поста му.
Бежанците в Турция са не повече от 250-260 000 и те са в лагери към южната граница на Турция. Останалите милиони са незаконни мигранти. Европейски Съюз би трябвало да отпуска средства, само че единствено за бежанците, не и за мигрантите, уточни Димов.
По думите на Каламарис незаконните мигранти са привилегировани, защото не са наказвани за противозаконното прекосяване на граници, а даже получават компенсации за това. Примерът им подтиква да техни близки, родственици и сънародници. Европа няма по какъв начин да одобри подобен голям брой хора нито финансово, нито културно.
" 60% от финансирането на тези мигранти идва от локалните данъкоплатци и страна, не от Европейски Съюз. Останалите 40% идват непосредствено от Европейски Съюз към разнообразни НПО-та. Въпросът е кой управлява тези НПО-та и в услуга на кои политици работят те. Мисля, че отговорът е явен ", сподели Каламарис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР