Турция получи краен срок до края на юли, за да

...
Турция получи краен срок до края на юли, за да
Коментари Харесай

САЩ поставиха на Турция ултиматум заради руските системи С-400

Турция получи краен период до края на юли, с цел да избере сред закупуването на американски изтребители F-35 и съветски противоракетни ракетни системи С-400.
Действащият министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан е дал ултиматума в писмо до турския си сътрудник Хулуси Акар.
„ Турция не може да има по едно и също време модерни американски изтребители F-35 и съветски противоракетни системи S-400 “, се споделя в писмото, представено от Военновъздушни сили, съобщи БГНЕС.
Двете страни, които са съдружници в НАТО, водят разногласието за С-400 в продължение на месеци.
Вашингтон твърди, че съветските системи са несъвместими с отбранителните системи на НАТО и съставляват опасност за сигурността и желае Турция да закупи противовъздушни системи Patriot.
Турция, която се стреми към все по-независима отбранителна политика, е подписала контракт за закупуване на 100 изтребителя F-35 и е вложила съществено в програмата за тях, като турски компании създават 937 елементи от самолета.
В писмото си Шанахан споделя, че Съединени американски щати са " разочаровани " да схванат, че турски военни са били изпратени в Русия, с цел да се образова на С-400.
" Турция няма да получи F-35, в случай че одобри С-400 ", написа той. “Все още имате опция да измененията курса “. Писмото на Шанахан включва график за преустановяване на присъединяване на Турция в образованието на водачи F-35.
Първите четири F-35, които би трябвало да бъдат доставени в Турция, към момента не са напуснали Съединени американски щати. А турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели във вторник, че страната му е " решена " да продължи договорката за С-400.
" За страдание не сме получили позитивно предложение от американската страна по въпроса за системите Patriot, сходно на това за С-400 от Русия ", сподели той.
Турция има втората по величина войска в НАТО, 29-членният боен съюз, основан да пази от това, което беше по това време Съветския съюз.
Ръководителят на съветския държавен защитителен конгломерат съобщи в петък, че Русия ще стартира да доставя С-400 на Турция след " към два месеца ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР