Турция поиска Русия да оттегли подкрепата си за режима в

...
Турция поиска Русия да оттегли подкрепата си за режима в
Коментари Харесай

Ердоган към Путин: Оставете ни насаме със сирийския режим

Турция изиска Русия да отдръпна поддръжката си за режима в Сирия. Според Анкара конфликтната обстановка може да се позволи единствено в персонална среща сред президентите Реджеп Ердоган и Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През. В понеделник с Ердоган се чака да се срещне и министър председателят Борисов.

„ Казах и на господин Путин. Какво вършиме там? Ако желаете да установите своя база, действайте, само че не ни пречете. Оставете ни уединено със сирийския режим. Ние ще създадем каквото е належащо с режима “, съобщи турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, съобщи БТВ.

Турция изиска от Съединени американски щати ракети „ Пейтриът “ за поддръжка на турската войска в Идлиб

Междувременно турската офанзива против цели на сирийската войска в провинция Идлиб продължава. Турция твърди, че е унищожила „ апаратура за химически оръжия " на сирийския режим. Убити са към 50 сирийски военни и 9 бойци на „ Хизбулла ".

Междувременно Съединените щати търсят способи да оказват помощ на Турция в сраженията против сирийската войска. Според съветското външно министерство Москва и Анкара не са прекъснали разговора и двете страни целят деескалация на напрежението.Американският президент даде обещание поддръжка за Турция, като към този момент не се планува американска военна интервенция. Организация на обединените нации прикани за неотложно преустановяване на огъня в Северна Сирия и прекъсване на въздушните удари.

Нови конфликти сред мигранти и гръцките сили за сигурност на границата край Одрин

Големите медии в Западна Европа към този момент чертаят вероятните маршрутите с крайните точки в Европа, които желаят да бъдат достигнати от мигрантите, тръгнали от Турция. Ако пресекат през Гърция мигрантите с кораби и лодки могат да се насочат към Италия, а оттова към Франция и Германия. Ако пробият през България те могат да продължат през Румъния, Унгария, Австрия и Чехия още веднъж към Германия или Франция. Такова пътешестване може да продължи с дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР