Турция поиска екстрадирането на 419 бегълци, членове на ФЕТО, групата

...
Турция поиска екстрадирането на 419 бегълци, членове на ФЕТО, групата
Коментари Харесай

Турция иска екстрадиране на 419 бегълци от ФЕТО

Турция изиска изгонването на 419 бегълци, членове на ФЕТО , групата която стараната упреква за опиата за прелом от 2016 година, изясни турският министър на правораздаването Абдулхамит Гюл, представен от " Анадолу ".

" Към днешна дата са поискани за изгонване 419 водачи и членове на ФЕТО от непознати страни . За тези, чието местоположение не е ясно, се издават и червени запитвания ", разяснява той.

Той съобщи, че настояванията за екстрадиция на бегълците са готови от съдилищата като част от следствията на терористичната група. Исканията са изпратени до съответните страни посредством Министерството на правораздаването , добави той.

" ФЕТО и основаният в Съединени американски щати водач Фетулах Гюлен са причинителите на победения прелом от 15 юли 2016 година, в който починаха 251 мъченици и близо 2 200 бяха ранени ", оповестява " Анадолу ".

Турция е изпратила 7 претенции до Съединени американски щати за изгонване на Гюлен, а настояванията за екстрадиция и доказателствата са в сходство със споразуменията сред двете страни и закона за екстрадиция, новите доказателства също са споделени със Съединени американски щати, добавя Гюл.

" Молбите ни за екстрадиция към момента стоят в Министерство на правораздаването на Съединени американски щати . На този стадий нашето очакване е инициирането на правосъден развой за екстрадиция допустимо най-скоро ", изясни той. Гюлен живее в самоналожено заточение в Пенсилвания от 1999 година

 Ердоган: Няма да забравим опита за прелом
Ердоган: Няма да забравим опита за прелом

Той коства живота на 250 души, а стотици хиляди бяха съдени, задържани или уволнени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР