Турция подписа сделка с американски разработчик на космическа инфраструктура за

...
Турция подписа сделка с американски разработчик на космическа инфраструктура за
Коментари Харесай

Турция изпраща космонавт до Луната със собствена ракета

Турция подписа договорка с американски разработчик на галактическа инфраструктура за образование и летателно обслужване на първия турски космонавт, който ще бъде изпратен в космоса, заяви Министерството на промишлеността и технологиите в Анкара.

 Анадолска организация

Споразумението е подписано сред Съвета за научни и механически проучвания на Турция (TÜBİTAK) и компанията Аксиом Спейс на Международния галактически конгрес, извършен в Париж. Компанията ще подкрепи напъните на Турция за разширение на опциите за проучване на космоса и основаване на национална галактическа стратегия.

Турция започва на 23 май плана за турски галактически странник и научна задача, целящ да изпрати турски жител в космоса в границите на Националната галактическа стратегия.

 Анадолска организация

Компанията също по този начин ще даде опция на турския космонавт да организира научни проучвания и опити, заложени от университети, които да се правят в среда без гравитация в космоса.

В обявата си в Туитър, която коментира съглашението, министърът на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк разгласи: „ Подписахме историческо съглашение за първата пилотирана галактическа задача, която ще изпълним следващата година, когато е 100-годишнината на нашата република. “

Аксиом Спейс организира цялостни пилотирани задачи. Компанията е единствения снабдител на цялостна услуга за орбитални задачи в комерсиалната галактическа промишленост.

Кандидатите ще би трябвало да завършат образователна стратегия, с цел да се приспособяват към живота в космоса.

Според плана в края на 2023 година Турция ще изпрати космонавт до Луната с националната и истинска хибридна ракета, която ще бъде изстреляна в околоземна орбита и ще направи твърдо кацане.

С тази стратегия страната ще има шанса да организира научни опити, като употребява инфраструктурата на Международната галактическа станция (МКС).

 Анадолска организация

Над 36 хиляди претенденти бяха оценени съгласно декларациите и документите, които са въвели в онлайн системата за кандидатстване. След първичния стадий 30 от претендентите бяха определени и поканени на изявление. Двама претенденти, които преминат двата стадия, ще бъдат определени и наети от TUA и TÜBİTAK за 10 години и ще отидат на образование преди полета до Луната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР