Турция подготвя допълнителни стъпки за спиране на икономическия спад от

...
Турция подготвя допълнителни стъпки за спиране на икономическия спад от
Коментари Харесай

Добрият пример: Typция плaниpa дa зaбpaни yвoлнeниятa зa тpи мeceцa чpeз нoв зaĸoн

Турция приготвя спомагателни стъпки за прекъсване на икономическия спад от експлоадирането на ковид и отрицателните последствията на пазара на труда, написа Daily Sabah.

Страната ще забрани уволненията за три месеца. Засега концепцията е под формата на проектозакон, ориентиран към отбрана на тези, които нямат сигурност на работните места към и намаляване на последствията върху стопанската система.

" Предложеният закон би подсигурил претовареност и цели да защитят и чиновниците, които са пуснати в неплатен отпуск ", споделя източник на Reuters.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган ще бъде акредитиран от Парламента да удължи този период до шест месеца, съгласно източниците на Reuters.

Правителството възнамерява да изпрати законодателството в Народното събрание при започване на идната седмица и той да бъде гласуван допустимо най-бързо.

Той ще се ползва за всеки, който е бил уволнен или пуснат в неплатен отпуск от 15 март и не дава отговор на изискванията за компенсации за безработица. Те ще получават 5,83 $ на ден от държавното управление.

Мерки

Анкара спря всички полети, ограничи междуградските пътувания, затвори учебни заведения, питейни заведения и кафенета и спря всеобщи молебствия.

През март Ердоган разгласи пакет от помощи в размер на 100 милиарда лири (14,85 милиарда долара) - щитът за икономическа непоклатимост - който понижи налозите за тежко засегнатите браншове.

Някои компании от бранша на авиацията и туризма започнаха работа на ненапълно работно време и схеми за неплатени отпуски, до момента в който някои производители краткотрайно стопираха производството. Магазините за хранителни артикули и онлайн доставките оповестиха в допълнение наемане на чиновници, откакто като търсенето набъбна доста.

Страната към този момент предприе обширни стъпки за отбрана на заетостта на фона на пандемията, в това число помощи за краткосрочна претовареност.

Правителството също по този начин предлага да изплаща 60% от заплатите на чиновниците, работещи в предприятия, страдащи от усложнения, до момента в който държавните банки са предложили заеми на компании, които не уволняват чиновниците си през този интервал.

Като част от ограниченията за поддръжка на бизнеса, държавното управление отсрочи налога върху добавената стойност.

Страната поддържа работодателите с минимална работна заплата и данъчна поддръжка, с изключение на помощта за краткосрочна претовареност. Турция усили минималната пенсия след началото на епидемията.

Източниците на Reuters декларират и, че се възнамерява и обособен правилник за финансова поддръжка на дребни предприятия, като бръснарници, салони и притежатели на заведения за хранене, които не могат да работят при рестриктивните мерки.

" Скоро ще внесем нов правилник за търговците. Това ще обезпечи отбрана и финансова поддръжка на дребния бизнес като заведения за хранене и бръснари, които са затворени заради ковид ", споделят те.

Според проектозакона, който включва доста разпореждания, доставчиците и търговците на дребно няма да могат да усилят цената на стоките и услугите без рационална причина и складирането на артикули ще бъде неразрешено.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР