Турция победи Албания в двубой от Група Н на квалификациите

...
Турция победи Албания в двубой от Група Н на квалификациите
Коментари Харесай

Турция победи Албания и оглави Група Н от квалификациите за Евро 2020

Турция победи Албания в дуел от Група " Н " на квалификациите за Евро 2020.

Домакините се постановиха с минималното 1:0, след попадение на Ченк Тосун в последната минута от постоянното време.

Турският отбор е водач във краткотрайното нареждане, като е с еднакъв точков актив с преследвача си Франция - 18 т.

Домакините през днешния ден бяха по-солидният отбор на терена, като единствено шансът им попречи да подпечатат триумфа си на доста по-ранен стадий от дуела.

Ченк Тосун можеше да открие резултата след едвам 100-ина секунди игра. Той напредна, преодоля трима бранители, само че избра да стреля към далечната, вместо към близката греда и това не му донесе триумф.

Гостите изнервиха съществено играта и формалните предизвестия не закъсняха. Само за няколко минути бяха предизвестени състезатели на двата отбора на терена.

Челик на два пъти можеше да покаже уменията си при осъществявания на свободни удари. За негово страдание гол по този начин и не падаше.

Напрежението се усили в допълнение след три отсъдени от арбитрите засади в границите на едвам няколко минути, още веднъж - и в двете направления.

Челик остана все по този начин деен и през второто полувреме на мача. Няколко пъти той се оказваше изненадващо зад бранителите на противника, само че нямаше опцията да получи 100%-во състояние за гол.

Футболистът на Лил можеше да се разпише 19 минути преди последния сигнал, като проби по десния фланг от офанзивата на отбора си, стреля, само че шутът му се оказа по-слаб от предстоящото.

Малко преди края добър късмет за отбелязване на гол имаше и Хакан Чалханоглу, само че изстрелът му бе избавен от вратаря.

Разбъркване в наказателното поле на албанците в последните мигове от постоянното време " сервира " топката пред Тосун, който без да се замисли я прати през кълбото от хора пред себе си в мрежата за крайното 1:0.

В друга среща от групата Андора изненада състава на Молдова, надигравайки го с 1:0. Автор на победния гол в мача стана Марк Вале, осъществил единственото попадение след 63 минути игра.
 Исландия капитулира против Франция, надвит гол на Жиру
Исландия капитулира против Франция, надвит гол на Жиру

Нападателят се разписа от дузпа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР