Турция планира строеж на 14 600 малки магазини в зоните

...
Турция планира строеж на 14 600 малки магазини в зоните
Коментари Харесай

Турция започва строеж на 14 600 малки магазини за бизнеси засегнати от земетресенията

Турция възнамерява градеж на 14 600 дребни магазини в зоните на земетресението, в това число 3 000 в провинция Адияман. Те са предопределени за локалните притежатели на магазини и предприемачи, а градежът към този момент е почнал, съобщи Daily Sabah.

След заметресенията доста предприятия изгубиха служащи или претърпяха обилни вреди. Смята се, че над 2 милиона души са напуснали района, което е 16% от селскостопанската продукция на Турция предходната година.

Адияман е една от 11-те провинции, които бяха мощно наранени от двете трусове на 6 февруаро. Жертвите след нещастието са над 50 000.

Провинция Адияман беше опустошена и от наводнения, които предизвикаха спомагателни неудобства на оживелите от земетресението.
 Продажбите на жилища на чужденци в Турция се сринаха с съвсем 30% през февруари
Продажбите на жилища на чужденци в Турция се сринаха с съвсем 30% през февруари

Най-многобройните купувачи са руснаци

В началото на седмицата президентът на страната Ердоган разгласи, страната ще построи 50 000 домове за оживелите от земетресението в провинцията.

В засегнатите провинции живеят над 13,5 милиона души или 15% от популацията на Турция. Освен това районът съставлява близо 10% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР