Турция планира да увеличи вноса на природен газ от Иран,

...
Турция планира да увеличи вноса на природен газ от Иран,
Коментари Харесай

Турция увеличaвa вноса на ирански природен газ въпреки санкциите на САЩ

Турция възнамерява да усили вноса на природен газ от Иран, съобщи почитан ирански чиновник пред държавната осведомителна организация ИРНА.

Членката на НАТО Турция зависи от вноса на съвсем всичките си енергийни потребности, като Иран е основен снабдител на газ и на нефт, отбелязва Ройтерс, допълвайки, че близо 40% от електрическата енергия в страната идва от газови централи.

" Турция изиска да закупи повече природен газ от Иран ", сподели за ИРНА ръководителят на Иранската национална газова компания - Хасан Монтазер Торбати.

Ройтерс припомня, че през предходната година Съединените щати изтеглиха от нуклеарната договорка сред Иран и шестте огромни сили от 2015-а година и още веднъж наложи глобите на Техеран, които бяха анулирани по силата на пакта. Първоначално Вашингтон позволи на Турция и някои други страни да не престават да внасят ирански нефт и природен газ, изключвайки ги краткотрайно от въведените нови наказания. Но напоследък от Белия дом се чуват от ден на ден гласове за анулация на въведените краткотрайни изключения, съобщи БНР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР