Турция планира да създаде първия си Институт за изкуствен интелект

...
Турция планира да създаде първия си Институт за изкуствен интелект
Коментари Харесай

Турция създава Институт за изкуствен интелект

Турция възнамерява да сътвори първия си Институт за изкуствен интелект (AI), да създаде пътна карта и да работи като мост сред частния бранш и обществената политика. Това съобщи министърът на науката и индустрията Мустафа Варанк, съобщи БГНЕС. 
По време на срещата в Берлин на бизнес специалисти, откриватели и учени от Турция и Германия, той сподели, че институтът ще действа в границите на Съвета за научни и софтуерни проучвания (TUBITAK) - национална организация на Турция, която играе водеща роля в основаването на просвета и софтуерна просвета в страната.
Еднодневната конференция в Берлин е отдадена на изследването на опциите за продан в областта на изкуствения разсъдък сред двете страни, оповестява ТРТ.
Турският министър означи, че новият клон на компютърните науки, който има за цел да сътвори интелигентни машини, ще внесе принос от 16 трилиона $ за международната стопанска система.
" Това ще докара до нови модели на напредък, нови работни места, напредък на продуктивността и тежки условия на конкуренция ", добави той.
Мустафа Варанк съобщи, че светът е на прага на гражданска война, която ще наложи още веднъж да се напишат стопански теории.
Той означи, че новият институт освен ще поддържа нововъведенията, само че и ще сътвори експертна работна мощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР