Турция планира да преосмисли политиката си към САЩ заради разногласия

...
Турция планира да преосмисли политиката си към САЩ заради разногласия
Коментари Харесай

Турция търси сближаване със САЩ

Турция възнамерява да премисли политиката си към Съединени американски щати поради различия с Русия. Това оповестява организация Bloomberg, представена от БГНЕС.
Анкара разчита да подпише оръжейни контракти. Турските управляващи се надяват също, че Съединени американски щати ще оказват помощ да се преодолеят различията със.
 Турция: Когато сенките от преврата се затварят в присъдите Турция: Когато сенките от преврата се затварят в присъдите
Турски съд осъди упрекнатите ръководители и стотици други, обвинени в присъединяване в несполучливия опит за прелом през лятото на 2016 година Тов...
Припомняме, че е тласкана към доближаване със Съединени американски щати поради успеха на Джо Байдън и опасността от наказания от Европейски Съюз. Влияят и несъгласията с Русия поради ситуацията в Сирия, Либия и въоръжения спор до неотдавна за Нагорни Карабах, в който Анкара поддържа Азербайджан.
При това властта в Турция може да се откаже от интеграцията на съветските ракетни системи С-400 в Противовъздушна отбрана системата на НАТО, с цел да избегне нови наказания от страна на Вашингтон.
По-рано турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Анкара разчита на " нова страница " в връзките със Съединени американски щати след встъпването в служба на новоизбрания президент Байдън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР