Турция отвори ресторантите, кафенетата и големия пазар Капалъ Чарши в

...
Турция отвори ресторантите, кафенетата и големия пазар Капалъ Чарши в
Коментари Харесай

Турция отвори ресторантите, кафенетата и Капалъ Чарши

Турция отвори заведенията за хранене, кафенетата и огромния пазар " Капалъ Чарши " в Истанбул, до момента в който държавното управление разхлабва рестриктивните мерки в битката с коронавириса, осведоми Агенция Франс Прес.

Властите също отвориха парковете, плажовете, библиотеките и музеите, а милиони държавни чиновници се върнаха по работните си места.
 Гърция ще дострои оградата по границата с Турция
Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

Общо 208 км по течението на Марица...

Баровете и нощните клубове остават затворени. Ресторантите и кафенетата отварят за първи път от 16 март, само че ще би трябвало да работят при прецизно съблюдаване на условията.

Възобновяват се и вътрешните полети до стеснен брой градове след анулация на възбраната за придвижване сред градовете.

Турските авиолинии, националният транспортьор на Турция, разгласи, че в 07,00 часа по Гринуич през днешния ден е изхвърчал първият аероплан от Истанбул за Анкара след анулацията на възбраната. Международните полети ще бъдат обновени от 10 юни.
 Посланик на Съединени американски щати: Путин ще е победител при ескалация сред Гърция и Турция
Посланик на Съединени американски щати: Путин ще е победител при ескалация сред Гърция и Турция

Но може да се разчита на Съединени американски щати, че ще бъде мощен съдружник в НАТО

Турция, с население от 83 милиона души, е удостоверила повече от 4500 умряли от ковид . Властите оповестиха, че епидемията от ковид е под надзор, само че неведнъж предизвестиха, че жителите би трябвало да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост и да носят маски на публични места.

Големият пазар в Истанбул беше затворен от 23 март . Това е най-продължителното му затваряне в 559-годишната история на пазара, в случай че се изключат моментите при пожари и трусове. Пазарът отвори при прецизни правила на здравното министерство, които включват наложително носене на маски и допускане на стеснен брой клиенти.

На пазара, който е основан през 1455 година, две години след завладяването на Константинопол от османците, има съвсем 3000 магазина, където работят над 30 000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР