Турция отправи предупреждение към Франция заради нейната подкрепа за кюрдските

...
Турция отправи предупреждение към Франция заради нейната подкрепа за кюрдските
Коментари Харесай

Турция към Франция: Подкрепата ви за сирийските кюрди няма да е от полза за никого

Турция насочи предизвестие към Франция поради нейната поддръжка за кюрдските милиции в Сирия, заяви Агенция Франс Прес.

"Не е загадка, че Париж поддържа Силите за отбрана на народа (СЗН). Френският президент Еманюел Макрон се е срещал с техни представители ", е споделил турският външен министър Мевлют Чавушоглу през днешния ден на среща с турски публицисти. "Ние нямаме информация за изпращане на нови френски военни, само че наличието им продължава. Ако те останат, с цел да допринесат за бъдещето на Сирия, тогава сме им признателни, само че в случай че остават, с цел да пазят СЗН, това няма да бъде от изгода за никого ", е декларирал Чавушоглу.

В края на предходната седмица френският президент Еманюел Макрон изрази надълбоко страдание във връзка решението на американския си сътрудник Доналд Тръмп да изтегли бойците на Съединени американски щати от Сирия. Френският президент акцентира значимата роля на Сирийските демократични сили, доминирана от кюрдите коалиция, в битката против групировката Ислямска страна (ИД) в Сирия. "Призовавам всички. Не забравяйте какво им изискуем ", моли Макрон.

Силите за отбрана на народа (СЗН) са острието на терена на интернационалната коалиция, водена от Вашингтон против ИД, само че са считани за терористична организация от Анкара поради връзките им с Кюрдската работническа партия (ПКК).

Вчера представителят на турския президент Ибрахим Калин съобщи, че по време на диалога си с американския президент Доналд Тръмп на 14 декември, след който Тръмп е взел решението за американското евакуиране от Сирия, турският президент Реджеп Ердоган е декларирал ясно, че Турция и Съединени американски щати не се нуждаят от СЗН в битката против ИД.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е споделил през днешния ден още, че Турция и Съединени американски щати са се споразумели да завършат използването на пътната карта за Манбидж преди края на американското евакуиране, оповестява Анадолската организация. Според източници, представени от организацията, изтеглянето се чака да приключи в период от 60 до 100 дни. "Турция има силите да обезврежда независимо ИД в Сирия ", е декларирал Чавушоглу.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР