Турция отказа да подкрепи плана на НАТО за защита на

...
Турция отказа да подкрепи плана на НАТО за защита на
Коментари Харесай

Турция отказва защита на Прибалтика и Полша, притиска НАТО за Сирия

Турция отхвърли да поддържа проекта на НАТО за отбрана на балтийските страни и Полша , защото някои страни от Северноатлантическия алианс блокират различен документ, в който сирийските кюрдски сили за национална самозащита (СНС) са избрани като мощ, заплашваща националната сигурност на Турция, оповестява " Хюриет ".

" Ако проектът, засягащ Турция, не е признат, тогава няма да допуснем приемането и на други документи. Онези страни, които желаеха от нас на срещата на министрите на външните работи на НАТО да приемем балтийския проект , би трябвало да покажат сходно схващане във връзка с нашия документ ", изясняват дипломатически източници пред турската медия.

" Хюриет " отбелязва, че Съединени американски щати са една от страните, които не поддържат турския документ , споменаващ СНС.

Турският дипломатически източник добавя, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се пробва да позволи обстановката преди срещата на върха на Алианса, планувана за началото на декември.

" Генералният секретар се пробва да откри общ език. Обявихме готовността си да разгледаме предложенията ", добавя турският посланик.
 Турция блокира защитата на НАТО за Полша и Прибалтика против съветско нахлуване
Турция блокира защитата на НАТО за Полша и Прибалтика против съветско нахлуване

" Турците взимат източни европейци за заложници, блокирайки военното обмисляне "

" Ройтерс ", базирайки се на четири висши източници в алианса, заяви по-рано, че турските управляващи отхвърлят да поддържат проекта на НАТО за отбрана на балтийските страни и Полша от съветска опасност .

Анкара е разпоредила на представителя на страната да не подписва боен проект, с който НАТО дава обещание помощ на Полша, Литва, Латвия и Естония при положение на нахлуване от Русия . Липсата на единодушие на Турция може доста да забави приемането на този проект.

Според различен източник, сходни дейности от страна на Анкара могат да се смятат за " разрушителни ", до момента в който алиансът се пробва да се възвърне от рецензиите към НАТО на Доналд Тръмп и на Еманюел Макрон.

Турската делегация в НАТО и турското министерство на защитата и външните работи, към момента не са коментирали публично информацията.
 Ердоган прикани турците да изоставят $ и да се върнат към турската лира
Ердоган прикани турците да изоставят $ и да се върнат към турската лира

Планира и произвеждане на личен изтребител до 5-6 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР