Турция отхвърли като неприемливи коментарите на френския външен министър Жан-Ив

...
Турция отхвърли като неприемливи коментарите на френския външен министър Жан-Ив
Коментари Харесай

Турция е гневна от коментари на Париж по случая Хашоги

Турция отхвърли като " неприемливи " мненията на френския външен министър Жан-Ив льо Дриан, обвиняващ президента Реджеп Тайип Ердоган, че играе " политическа игра " към убийството на Джамал Кашоги.
Припомняме, че Ердоган съобщи в събота, че Турция е споделила записи, свързани с убийството на саудитския публицист предишния месец с Рияд, както и със Съединените щати, Франция, Англия и други съдружници, без да дава детайлности за характерното наличие на лентата.
В изявление за " Франция 2 " в понеделник Льо Дриан съобщи, че " за момента не е наясно " за каквато и да било информация, предадена от Анкара.
На въпрос дали турският президент лъже, той сподели: " Това значи, че той играе политическа игра при тези условия ".
Коментарите на френския посланик провокираха гняв в Анкара, написа още организация France Presse, представена от БГНЕС.
" Смятаме за недопустимо, че той упреква президента Ердоган, че " играе политически игри ", съобщи шефът по връзките към турското президентство Фахтретин Алтън. " Нека не забравяме, че този случай би бил към този момент затрупан, в случай че не бяха решителните старания на Турция ", означи специалистът.
" Последните мнения на Льо Дриан за отношението на Турция към убийството на Джамал Хашоги не отразяват обстоятелствата ", сподели още Алтън. Той уточни, че Анкара споделя доказателства, свързани с убийството с длъжностни лица от огромен брой страни, и че Франция не е " изключение ".
Джамал Хашоги, създател в The Washington Post и критик на саудитското държавно управление, е забелязан за финален път на влизане в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. След многократни отводи, Саудитска Арабия най-сетне призна, че 59-годишният публицист е бил погубен в задача, извършена при „ лъжлива “ интервенция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР