Турция отбелязва три години от неуспешния опит за преврат срещу

...
Турция отбелязва три години от неуспешния опит за преврат срещу
Коментари Харесай

Турция бележи 3 г. от опита за преврат

Турция отбелязва три години от несполучливия опит за прелом против турския водач Реджеп Ердоган.

Опитът на военни да смъкват държавното управление беше осъществен на 15 юли вечерта и ранните часове на 16 юли 2016 година
 60 починали и над 700 задържани при опита за боен прелом в Турция Обновена
60 починали и над 700 задържани при опита за боен прелом в Турция

В Анкара обстановката е сериозна

Анкара упреква живеещия в Съединени американски щати Фетхуллах Гюлен и ръководена от него терористична организация (FETO) за организирането на пуча, при който починаха 251 души, а близо 2200 пострадаха . Турция също упреква FETO в дългогодишна акция за събаряне на държавния ред посредством навлизане в турските институции, най-вече в армията, полицията и правосъдната система.

Дни след опита за прелом турското държавно управление наложи изключително състояние за две години , което беше анулирано на 19 юли 2018 година През този интервал бяха уволнени и арестувани десетки хиляди държавни чиновници и елементарни турски жители, което повдигна въпроси дали опитът за прелом не е инсценировка за стягане на контрола на Ердоган над структурите в страната.

15 юли е народен празник в Турция. Обявен е за Деня на демокрацията и националното единение. За през днешния ден са планувани редица публични събития.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР