Турция отбеляза най-ниския брой жертви на коронавируса от 31-и март

...
Турция отбеляза най-ниския брой жертви на коронавируса от 31-и март
Коментари Харесай

Турция отбеляза най-ниския брой на жертви на Covid-19 от края на март

Турция означи най-ниския брой жертви на ковид от 31-и март насам. Основните фабрики ще стартират още веднъж работа на 11-и май, заяви министърът на промишлеността Мустафа Варанк.

По-рано президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи намаляване на редица от ограничаващите ограничения против новия вирус.

Случаите с съдбовен край в страната надминаха 3 500, само че продължава намаляването на дейните случаи и те към този момент са под 53 000. Излекуваните пациенти са над 73 000.

След държавно съвещание турският президент Реджеп Ердоган разгласи намаляване на редица противоепидемични ограничения. Тази неделя в избран откъслек от време ще се позволи на хората над 65 години да излизат. Същата мярка ще се приложи и в два други дни за децата до 14 години и за тези сред 15 и 20 години.

На 11-и май при съблюдаване на ограниченията за отдалеченост още веднъж ще проработят комерсиалните центрове и фризьорските и салоните за хубост.

Беше вдигната възбраната за влизане и излизане на коли от 7 от 31 от най-големите области в страната, само че за другите 24, в това число Истанбул и Анкара, тя беше продължена за още 14 дни. Сред областите, в които възбраната към този момент не работи, са туристическите райони Айдън, Анталия, Мерсин и Мугла.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР