„Турция освен наш непосредствен съсед е и важен партньор в

...
„Турция освен наш непосредствен съсед е и важен партньор в
Коментари Харесай

Борисов: Турция е важен партньор в областта на миграцията

„ Турция с изключение на наш непосреден комшия е и значим сътрудник в региона на миграцията и битката с тероризма”. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среща с основния прокурор на Турция Мехмет Акарджа който е на посещаване в София по покана на българския си сътрудник Сотир Цацаров.

Борисов акцентира, че резултатите от подписаното съглашение с Турция се виждат и сега към българо-турската граница има нулев мигрантски напън. „ Споразумението сред Европейски Съюз и Турция е значимо за всички европейски държави”, уточни Борисов и добави, че мирът и разговорът са най-хубавото средство на дипломацията.

Борисов и Акарджа оцениха високо построеното съдействие сред България и Турция в региона на сигурността, миграцията и наказателноправните въпроси. Във фокуса на диалозите бяха сложени тематиките за терористичните закани, битката с проведената престъпност и интернационалното съдействие по наказателноправни въпроси.

Снимка: Министерски съвет

Българският министър председател напомни и че единствено преди година във Варна беше извършена знаковата среща ЕС-Турция, която е дала позитивна тенденция на развиване в връзките сред Анкара и Брюксел.

В делегацията на турския основен прокурор Акарджа бяха старшите прокурори Илкнур Алтънташ и Салих Чимен, както и посланикът на Република Турция в България на Хасан Улусой.

На срещата в Министерския съвет участва и основният прокурор на България Сотир Цацаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР