Турция осъди днес неприемливия“ вот на комисията по външни работи

...
Турция осъди днес неприемливия“ вот на комисията по външни работи
Коментари Харесай

Турция: Недопустимо е да се иска прекратяване на преговорите ни за членство в ЕС

Турция осъди през днешния ден „ неприемливия “ избор на комисията по външни работи на Европейския парламент, който приканва за преустановяване на договарянията за участието на Анкара в Европейски Съюз, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Евродепутатите гласоподаваха в сряда искане Европейската комисия и страните членки публично да преустановят договарянията за присъединение на Турция към общността. Членовете на Екологичен потенциал се позоваха на пренебрежение на правата на индивида и гражданските свободи, интервенция в правораздаването, разногласия с Кипър и други съседи.

„ Абсолютно недопустимо е необвързващ проектодоклад да зове за цялостно преустановяване на нашите договаряния за участие в Европейски Съюз “, разгласи турското външно министерство. „ Очакваме в окончателния текст да бъдат включени нужните корекции “, уточни представителят на Министерство на външните работи в Анкара Хами Аксой.

Турция декларира, че участието в Европейски Съюз остава стратегическа цел, макар че договарянията, публично стартирани през 2004 година, буксуват от години. Някои от водачите на Европейски Съюз също желаят прекратяването им.

„ Очаквам огромно болшинство в Екологичен потенциал да поддържа апела на комисията по външни работи след две седмици “, съобщи евродепутатката Кати Пири, докладчик за Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР