Турция официално поиска помощ от съюзниците си в НАТО за

...
Турция официално поиска помощ от съюзниците си в НАТО за
Коментари Харесай

Турция поиска помощ от съюзниците си в НАТО

Турция публично изиска помощ от съдружниците си в НАТО за справяне с последствията от серията мощни трусове, съобщи Българска телеграфна агенция.

Медицински екипи и съоръжение за незабавна помощ, разнообразни звена за търсене и избавяне, както и „ изцяло оборудвани полеви лечебни заведения, устойчиви на рискови метеорологични условия “, са изброени като част от настояването, оповестено от НАТО.

Реакцията на НАТО при земетресенията се координира от координационния център на алианса за реагиране при бедствия.

До момента, над хиляда са починалите в Турция, която беше ударена през днешния ден от две трусове с магнитуд над 7 по Рихтер и епицентър в окръг Кахраманмараш, заяви Юнус Сезер, началник на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), съобщи Българска телеграфна агенция..

Досега са регистрирани 105 вторични труса. Получени са 2824 известия за срутени здания. Броят на починалите жители е 1014, заяви Сезер.

" Според първата информация 191 души са починали в Кахраманмараш, 200 в Газиантеп, 27 в Шанлъурфа, 41 в Диарбекир, 43 в Адана, 20 в Адъяман, 131 в Османийе, 250 в Хатай, 13 в Килис и 98 в Малатия; а 7003 жители са били ранени в Кахраманмараш, Газиантеп, Шанлъурфа, Диарбекир, Адана, Адъяман, Малатия, Османийе, Хатай и Килис ", сподели още ръководителят на АФАД.

В 4.17 ч. сутринта регионът бе разтресен от трус с магнитуд 7,7 по Рихтер в региона на град Пазарджък, окръг Кахраманмараш, а часове по-късно, към 13.24 ч., ново мощно земетресение с магнитуд 7,6 раздруса същия регион. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР