Турция одобри нов закон за военната служба, съкращаващ времетраенето ѝ

...
Турция одобри нов закон за военната служба, съкращаващ времетраенето ѝ
Коментари Харесай

Военната служба в Турция става само 6 месеца и ще е още по-кратка при заплащане

Турция утвърди нов закон за военната работа, съкращаващ времетраенето ѝ от 12 месеца на половин година, заяви Анадолската организация.

Решението, признато с 335 гласа " за " (в 600-членния парламент) и 17 " срещу ", ще даде опция за още по-голямо понижаване за " тези, които могат да си го разрешат ", продължава организацията.

Всеки, който заплати 31 хиляди турски лири, ще има опцията да се включи в едномесечно образование и ще бъде освободен от другите пет.

Ще се резервира опцията за работа от 12 месеца - всеки, който я избере, ще получава по 2000 лири (346 долара) на месец през всеки от шестте оставащи месеца след наложителните, написа в. " Дейли сабах ".

За промяната имаше спор в Народното събрание, а опозицията се притесняваше, че е допустимо въоръжените сили на Турция - страната с втората най-голяма войска в НАТО - да пострадат от нея. Според президента Реджеп Тайип Ердоган обаче " няма съображение " за сходни изказвания, изключително тъй като значимите задачи по този начин или другояче се поверяват на постоянната войска.

Военната работа е наложителна в още към двайсет страни, измежду които в Европа са Австрия, Швейцария, Финландия и Гърция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР