Турция обяви, че заедно с Иран и Русия се е

...
Турция обяви, че заедно с Иран и Русия се е
Коментари Харесай

Турция, Иран и Русия се договориха за "деескалационна зона" в Идлиб

Турция разгласи, че дружно с Иран и Русия се е договорила да бъдат изпратени наблюдаващи в покрайнините на провинция Идлиб в северна Сирия, която е следена от свързани с " Ал Кайда " бунтовници, съобщи " Ройтерс ". Изявлението пристигна след тристранни договаряния в казахстанската столица Астана.
Според външното министерство в Анкара " наблюдаващи от трите страни ще бъдат ситуирани в точки за инспекция и наблюдаване в зони за сигурност, които образуват границите на деескалационна зона. " Целта на задачата публично е да се предотвратят конфликти сред сирийския " режим и опозиционните сили и всевъзможни нарушавания на примирието ".

Провинция Идлиб е най-вече под контрола на бунтовническа формация, ръководена от някогашния клон на " Ал Кайда " в Сирия " Джабхат Фатах ал Шам ". Тя е един от четирите региона в Сирия, където през май трите страни се съгласиха по принцип да изградят " деескалационни зони " в поддръжка на примирието.

Според изказването на външното министерство в Анкара съглашението от Май доста е понижило насилието в най-тежко засегнатите от гражданската война региони.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1224)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР