Турция обяви, че спира полети до и от девет европейски

...
Турция обяви, че спира полети до и от девет европейски
Коментари Харесай

Турция спира полетите към европейски страни до 17 април!

Турция разгласи, че стопира полети до и от девет европейски страни, в това число Германия и Франция, съобщи организация Фокус. Решението влезе в действие от 14 март и ще продължава до 17 април. Държавата предприе ограничения за прекъсване на разпространението на ковид. Междувременно в страната бяха открити три нови случая на инфектирани с вируса, като общият им брой стана пет, написа турското англоезично издание Hurriyet Daily News.

" След първите ни два случая потвърдихме три нови случая, които са били в контакт с тях и са от едно и също семейство ", сподели на конференцията министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа. " Всичките пет случая са директно свързани ", сподели той пред кореспонденти и добави, че двама от пациентите имат проблеми с дишането.

Министърът подсети също по този начин, че турските жители, които посещават непознати страни, ще би трябвало да си вземат 14 почивни дни и да прекарат времето си в самоизолация от 16 март. Бременните дами и дамите в отпуск за кърмене, хората с увреждания и над 60 години, като се изключи мениджърите, ще имат право на 12 почивни дни и ще прекарват времето си в самоизолация от 16 март, разясни Коджа.

Министърът на превоза Кахит Турхан разгласи, че Турция стопира да извършва полети до и от Германия, Франция, Испания, Норвегия, Дания, Белгия, Австрия, Швеция и Нидерландия от 14 март сутринта до 17 април. Спирането на полетите влезе в действие от 05:00 гринуичко време на 14 март.

Турция съобщи, че според от развиването на вируса и разпространениетому този лист може да бъде обновен.

Междувременно в писмо за упълномощаване, подписано от вътрешния министър Сюлейман Сойлу, се споделя, че Турция ще затвори цялата граница за пасажери, идващи от девет европейски страни.

Директорът на " Турски авиолинии " Билал Екши разяснява, че компанията ще даде на пасажерите, закупили билети до деветте страни с " най-хубавата форма на възобновяване и условия за промяна на датата " в светлината на ограниченията.

На 12 март Турция разгласи, че затваря учебните заведения за една седмица и университетите за три седмици до 16 март. Беше взето и решение спортните събития да се организират без фенове до края на април, с цел да може разпространенето на коронавриуса да бъде овладяно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР