Турция обяви амбициозни планове да увеличи своя отбранителен и въздушно-космически

...
Турция обяви амбициозни планове да увеличи своя отбранителен и въздушно-космически
Коментари Харесай

Турция е замислила смел пробив на пазара на въоръженията

Турция разгласи амбициозни проекти да усили своя защитителен и въздушно-космически експорт до 10,2 милиарда $ до 2023 година от 2-та милиарда през 2018 година, написа в държавния документ “Стратегически проект 2019-2023”, оповестен от Управлението на отбранителната индустрия на Турция (SSB).

В документа се отбелязва, че годишният приход за отбранителната и въздушно-космическата индустрия се възнамерява да се усили до 26,9 милиарда $ до 2023 година при 6,7 милиарда през 2018 година, написа "Поглед инфо ".

Първоначално се разисква цел от 25 милиарда $ експорт през 2023 година, само че вземат решение да се спрат на 10 милиарда И въпреки всичко към този момент никой от специалистите не може да каже по какъв начин Турция има желание да реализира поставената задача, а по-точно за чия сметка ще е този прием.

Съгласно проекта към 2023 година турската индустрия ще удовлетворява 76% от военните потребности на страната, спрямо 65% през 2018 година.

За реализиране на тези цели държавното управление възнамерява да преструктурира системата за стимулиране на отбранителния експорт. Освен това Турция би трябвало да пусне скица за държавни продажби, а SSB да открие организации за промотиране на турската отбранителна продукция в 20 страни.

Други значими цели включват прехода към нов модел покупки, установяване на предпочитани стратегии, които минимизират зависимостта от вноса и поддръжка на модели, които да разрешат на Турция да се конкурира на високотехнологичните пазари на интернационално ниво.

От идването си на власт в далечната 2002 година, президентът Реджеп Тайип Ердоган внезапно усили бюджетното финансиране на покупките на локалната отбранителна продукция.

Приоритет на държавното управление стана опитът да се премине на локално планиране и произвеждане, което докара до основаването на голям брой отбранителни стратегии, в това число създаването на БПЛА, военни кораби, бронирана техника, хеликоптери, образователни самолети, главен военен танк ново потомство и амбициозна стратегия по основаването на турски изтребител ново потомство.

За жал към този момент нищо от изброеното не желае да работи както би трябвало (с изключение на няколко от моделите бронирана техника) и клиентите очевидно не се редят на опашка.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР