Турция обвини днес сирийските кюрдски Сили за защита на народа

...
Турция обвини днес сирийските кюрдски Сили за защита на народа
Коментари Харесай

Турция: 800 джихадисти от Ислямска държава са били освободени

Турция упрекна през днешния ден сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа /СЗН/, че са освободили над 800 джихадисти от терористичната "Ислямска страна " /ИД/, съобщи ТАСС, като цитира известие на турското министерство на защитата.

"Турция е единственият сътрудник на НАТО и интернационалната коалиция в битката против ИД, воювала е с тях и е обезвредила над 4000 членове на ИД в Ирак и Сирия. Кюрдската работническа партия /ПКК/ и СЗН на собствен ред единствено в Тел Абияд освободиха над 800 пандизчии от ИД ", се споделя в съобщенвието.

От началото на интервенцията "Извор на мира в североизточна Сирия на 9 октомври Анкара упреква кюрдските формирования, че освобождават намиращите се в локалните затвори джихадисти от ИД. СЗН на собствен ред упрекват Турция за това, че екстремистите съумяват да избягат от пандиза вследствие на попадналите в пандизите снаряди.

Американецът, арестуван в Турция по съмнения, че е член на ИД, се върна в Съединени американски щати

Вестник "Ню Йорк таймс " писа в средата на октомври, че няколкостотин джихадисти, възползвайки се от суматохата в резултат на турската интервенция, са избягали от център за краткотрайно задържане в Сирия.

Около 700 членове на фамилии на джихадисти също избягали от лагери за краткотрайно настаняване на лица в северната част на страната. Вестникът изброява затвори и центрове за задържане в градовете Кобане, Хасака и Камишли
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР