Турция обмисля искането на САЩ да забави покупката на руската

...
Турция обмисля искането на САЩ да забави покупката на руската
Коментари Харесай

Турция може да забави купуването на руските S-400

Турция обмисля настояването на Съединени американски щати да забави покупката на съветската оръжейна система S-400 до 2020 година - ход, който може да понижи напрежението сред двете съюзнички в NATO, написа Bloomberg, цитирайки свои източници.

Миналата седмица администрацията на Доналд Тръмп е поискала от Анкара да забави приемането на S-400, което би трябвало да се случи по първичен проект през юли. Забавянето ще купи на двете страни с най-големи армии в NATO повече време, с цел да решат разногласието, който обтегна връзките посред им и може да способства за нови наказания против така и така намиращата се в неприятно положение турска стопанска система.

Съединени американски щати споделя, че съветския зенитно-ракетен комплекс за противоракетна защита е основан, с цел да смъква американски и съюзнически самолети, в това число F-35, по който работят и турски производители. Искането на Вашингтон идва в миг, в който двете столици уговарят дата за визитата на Тръмп в Анкара.

Миналият месец държавният секретар Помпео акцентира, че Турция не може да остане част от програмата F-35, в случай че закупи съветското оръжие. Анкара се готви да придобие 100 от новото потомство изтребители.

Турция към този момент предложи да бъде основана комисия с присъединяване на Съединени американски щати и NATO, която да вземе решение дали S-400 съставлява риск за съюзническото въоръжение. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР