Турция обмисля да отложи купуването на зенитните комплекси С-400 от

...
Турция обмисля да отложи купуването на зенитните комплекси С-400 от
Коментари Харесай

Новина от Русия: Турция може да отложи сделката за ракетите С-400

Турция обмисля да отсрочи пазаруването на зенитните комплекси С-400 от Русия, написа съветската осведомителна организация РИА Новости, представена от БГНЕС.
Съединените щати създали предложение на Анкара да отсрочи противоречивата договорка до 2020 година.
Първата доставка от Русия би трябвало да се през юли месец. По-рано през вчерашния ден (13 май) немският таблоид Bild написа по информация от собствен източник от Анкара, че турският президент Реджеп Ердоган се е отказал от договорката. Говорителят на Ердоган отхвърли информацията и сподели, че " процесът по закупуването на С-400 е приключен ".
Съединените щати са срещу съдружника им в НАТО да купи съветските зенитни системи, като настояват, че са несъвместими със стандартите на Алианса. Сделката е мотив за съществено напрежение сред двете страни. Вашингтон заплаши Анкара, че в случай че купи ракетите ще спре процеса по продажба на новия американски изтребител F-35 на Турция, откакто към този момент спря доставките за съоръжение.
Турция е една от страните, които вземат участие в създаването на F-35. Анкара твърди, че системите С-400 не съставляват опасност за изтребителя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР