Турция облекчи условията за придобиване на турско гражданство от чужденци,

...
Турция облекчи условията за придобиване на турско гражданство от чужденци,
Коментари Харесай

Турция примамва чуждите инвеститори с нови правила

Турция облекчи изискванията за придобиване на турско поданство от чужденци, с цел да насърчи вложенията. Властите фрапантно понижиха лимитите за вложеното в страната в опит да привлекат задгранични вложители.

Според новите правила чужденците би трябвало да вложат най-малко 500 000 $ в страната, с цел да получат право на престояване. Сумата е 4 пъти по-малка от досегашните условия за 2 млн. $.

Право на турско поданство към този момент имат и чужденците, които имат недвижими парцели в Турция на стойност най-малко 250 000 $ (вместо досегашните 1 млн. долара).

Изискването за депозит от 3 млн. $ в турски банки се понижава на 500 000 $, заяви турският държавен вестник, представен от Анадолската осведомителна организация.

Гражданство могат да получат и тези непознати вложители, които имат турски държавни облигации на минимална стойност 500 000 $, които не са диверсифицирани в продължение на 3 години.

Чужденците, които основават работни места за най-малко 50 души (вместо досегашните 100), също имат право да станат жители на Турция.

Турската стопанска система е в рецесия и незабавно се нуждае от свежи пари, които да върнат доверието в националната валута, да помогната на фирмите да върнат огромните заеми и да облекчат възходящата инфлация. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР