Турция няма да се откаже от руските C-400. В това

...
Турция няма да се откаже от руските C-400. В това
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да се откаже от руските C-400

Турция няма да се откаже от съветските C-400. В това увери още веднъж турският президент Реджеп Ердоган, представен от " Ройтерс ".

Той направи изказването в свое изявление за TGRT Haber.

Така " отговори " той на опитите за напън на Съединени американски щати във връзка със договорката.

Главнокомандващият Обединените сили на НАТО в Европа Къртис Скапароти предложи на американския конгрес , в случай че Турция пристъпи към закупуване на системите S-400 от Русия, доставката на изтребителите F-35 за Анкара да бъде анулирана.

В края на февруари, Ердоган изрази вяра за смяна в позицията на Съединени американски щати във връзка с договорката за Противовъздушна отбрана комплекса С-400.
 Ердоган: Сделката за съветските C-400 няма нищо общо с НАТО и Съединени американски щати
Ердоган: Сделката за съветските C-400 няма нищо общо с НАТО и Съединени американски щати

Доставката на изтребителите F-35 за Анкара може да бъде анулирана

Представители на Съединени американски щати и НАТО обявиха, че съветската система за противовъздушна защита не може да бъде интегрирана в ракетната и противовъздушната система на НАТО. Те означиха, че закупуването на системата С-400 от Русия от страна на Турция би заплашило придобиването на американски изтребители Lockheed Martin Corp F-35 и може да докара до наказания от Съединени американски щати.

През ноември 2016 година стана известно за договарянията сред Турция и Руската федерация по отношение на закупуването на С-400. Фактът, че сключването на контракта е доказан от съветската страна на 12 септември 2017 година, в това време Ердоган съобщи, че към този момент е преведен задатък по контракта. Турция ще стане първата страна от НАТО, която ще получи С-400 от Русия. Броят на доставените комплекси не е публично избран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР