Турция няма да промени курса си за закупуване на система

...
Турция няма да промени курса си за закупуване на система
Коментари Харесай

Турция твърдо купува руските ракети С-400, но няма да откаже и Пейтриът от САЩ

Турция няма да промени курса си за закупуване на система за противоракетна защита С-400 от Русия, само че страната би могла също да одобри " добра оферта " за американските ракети " Пейтриът ", съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.
Възможността за смяна в хода на турската договорка за закупуване на С-400 не стои на дневен ред. „ Що се отнася до въпроса с „ Пейтриът “, в случай че вие (от САЩ) ни предоставите положителни условия, ние сме отворени и за това. Трябва да работим с алтернативи”, сподели Ердоган.
След продължителни безуспешни старания за закупуване на системи за противовъздушна защита от Съединени американски щати, Анкара реши през 2017 година да закупи съветската система за противовъздушна защита С-400.
Подчертавайки застъпничеството на Турция за основаването на безвредна зона в Северна Сирия, Ердоган сподели, че Турция не може да напусне район, който би могъл да бъде опасност за всеки, и Турция ще откри наличие в такава зона.
Турският президент е безапелационен, че препоръчаната безвредна зона би трябвало да бъде под контрола на неговата страна, като добави, че Анкара не може да остави това на Германия, Франция или Съединени американски щати.
Ердоган обърна внимание и на мненията на съветския външен министър Сергей Лавров за кюрдските сили в Сирия.
" Всички групи, свързани с (незаконната) ПКК, са терористични организации. Много е неправилно да се прави опит да се показа Турция като зложелател на кюрдския народ, тъй като ПКК не съставлява кюрдския народ ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР