Турция няма да напусне Сирия, докато не победи всички терористични

...
Турция няма да напусне Сирия, докато не победи всички терористични
Коментари Харесай

Ердоган обеща пълна победа над терористите в Сирия

Турция няма да напусне Сирия, до момента в който не победи всички терористични групи там, разгласи президентът Реджеп Тайип Ердоган на среща със свои сънародници в Лондон, представен от осведомителните организации. Той се видя с тях след форума на НАТО.

Държавният глава изрази неодобрение от рецензиите на чуждестранни държави относно антитерористичните интервенции в Турция. " Ние сме независима страна във външната си политика и не чакаме позволение от други, с цел да започнем операции за личната ни сигурност ", сподели Ердоган. Според него " тези, които смятаха, че биха могли да дресират Турция с тероризъм и изнудване, в този момент усещат неудобството от неуспеха да реализират задачата си ". В началото на октомври Анкара стартира интервенция в северната част на Сирия против кюрдските Отряди за отбрана на популацията, които счита за терористи. Турция твърди, че офанзивата цели да защити границите й и да помогне за безвредното завръщане на сирийските бежанци в родината им.

Директорът по връзките в турското президентство Фахретин Алтън написа в Туитър, че многочислените закани, пред които Турция е изправена от интернационалните терористични групи, би трябвало да се считат за закани против НАТО. Той напомня, че границите на Турция обрисуват до каква степен се простира НАТО и затова заканите по границите на страната би трябвало да се считат за обща опасност според член 5 от Договора за НАТО.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР